Prísady
750 g čokolády na varenie,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Èokoládu rozlámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky s múčkovým cukrom a pomarančovou arómou ušľaháme do peny v teplom vodnom kúpeli. Zašľaháme roztavenú čokoládu a necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme dotuha, potom vmiešame rumové hrozienka a 50 g sekaných orieškov. Èokoládový krém naplníme do 4 malých formičiek (obsah asi 200 ml). Prikryté 6 hodín mrazíme. Asi 30 minút pred podávaním postavíme formičky nakrátko do horúcej vody. Jahody očistíme a umyjeme. Mrazený krém vyklopíme na tanier, posypeme zvyšnými sekanými orieškami a pistáciami. Podávame s jahodovou šťavou a rozpolenými jahodami (vrátane zelených okvetných lístkov).
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!