Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládový mrazený krém


Prísady

750 g čokolády na varenie,
4 žĺtky,
30 g múčkového cukru,
1 balenie pomarančovej arómy,
400 ml smotany na šľahanie,
100 g hrozienok namočených do rumu,
100 g sekaných lieskových orieškov,
250 g jahôd,
50 g sekaných pistácií,
125 ml jahodovej šťavy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èokoládu rozlámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky s múčkovým cukrom a pomarančovou arómou ušľaháme do peny v teplom vodnom kúpeli. Zašľaháme roztavenú čokoládu a necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme dotuha, potom vmiešame rumové hrozienka a 50 g sekaných orieškov. Èokoládový krém naplníme do 4 malých formičiek (obsah asi 200 ml). Prikryté 6 hodín mrazíme. Asi 30 minút pred podávaním postavíme formičky nakrátko do horúcej vody. Jahody očistíme a umyjeme. Mrazený krém vyklopíme na tanier, posypeme zvyšnými sekanými orieškami a pistáciami. Podávame s jahodovou šťavou a rozpolenými jahodami (vrátane zelených okvetných lístkov).














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!