Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zmrzlina vo vínovom cestíčku s orieškami


Prísady

400 g orieškovej zmrzliny,
100 g lieskových orieškov,
50 g strúhanky,
100 g hladkej múky,
1 vajce,
1 dl bieleho vína,
olej na smaženie,
jahodový džem


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5

Hodnotenie: 2.1/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pomaranče umyjeme a osušíme. Zo 4 plodov odrežeme vršok. Odstránime dužinu a šťavu zachytíme. Šupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Zo zvyšných pomarančov ostrúhame kôru a tiež vytlačíme šťavu. V horúcom vodnom kúpeli šľaháme v miske žĺtky s cukrom a pomarančovou šťavou, až vznikne hustý krém. Misku vyberieme, postavíme na ľad a vychladnutý krém našľaháme. Vmiešame pomarančovú kôru. Smotanu ušľaháme dotuha a vmiešame do krému. Krém naplníme do pomarančových šupiek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na tanieroch zmrzlinu ozdobíme mätou.
Tip: Ak si chceme pripraviť väčšie množstvo zmrzliny, ohrejeme naviac 200 ml smotany s cukrom a šťavou a ušľaháme ju so žĺtkami.


Postup :
Z vína, múky, vajca pripravíme hladké cestíčko. Zmrzlinu rozdelíme na štyri porcie, namočíme do hustého cestíčka, potom do strúhanky s časťou mletých orieškov a smažíme v dostatku horúceho tuku a to veľmi prudko a veľmi krátko. Podávame preliatu horúcim džemom a posypanú orieškami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!