Prísady
400 g orieškovej zmrzliny,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pomaranče umyjeme a osušíme. Zo 4 plodov odrežeme vršok. Odstránime dužinu a šťavu zachytíme. Šupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Zo zvyšných pomarančov ostrúhame kôru a tiež vytlačíme šťavu. V horúcom vodnom kúpeli šľaháme v miske žĺtky s cukrom a pomarančovou šťavou, až vznikne hustý krém. Misku vyberieme, postavíme na ľad a vychladnutý krém našľaháme. Vmiešame pomarančovú kôru. Smotanu ušľaháme dotuha a vmiešame do krému. Krém naplníme do pomarančových šupiek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na tanieroch zmrzlinu ozdobíme mätou.
Tip: Ak si chceme pripraviť väčšie množstvo zmrzliny, ohrejeme naviac 200 ml smotany s cukrom a šťavou a ušľaháme ju so žĺtkami. Postup : Z vína, múky, vajca pripravíme hladké cestíčko. Zmrzlinu rozdelíme na štyri porcie, namočíme do hustého cestíčka, potom do strúhanky s časťou mletých orieškov a smažíme v dostatku horúceho tuku a to veľmi prudko a veľmi krátko. Podávame preliatu horúcim džemom a posypanú orieškami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!