Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládovo - vanilková smotanová zmrzlina


Prísady

Èokoládová zmrzlina:
250 ml smotany na šľahanie
,
2 vajcia,
2 žĺtky,
2 lyžice rumu,
100 g horkej čokolády (alebo kakaa),
1 balíček vanilkového cukru\.

Vanilková zmrzlina: 250 ml smotany na šľahanie
,
2 vajcia,
2 žĺtky,
2 lyžice rumu,
250 g bielej čokolády,
1 balíček vanilkového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky. Horkú čokoládu za stáleho miešania na minime (alebo nad parou) roztopíme. Vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vyšľaháme do peny nad parou. Odstavíme a miešame do vychladnutia. Primiešame roztopenú, čiastočne vychladnutú čokoládu a rum - ten môžeme vynechať. Potom pridáme šľahačku. Vanilkovú zmrzlinu pripravíme obdobne. Do dostatočne veľkej misky potom vlejeme najprv tmavý a potom svetlý krém a premiešame vidličkou, čím dosiahneme mramorový vzor. Prikryjeme priesvitnou fóliou a odložíme aspoň na 8 hodín do mrazničky. Guľatou naberačkou na ryžu formujeme zmrzlinové kopčeky, ktoré kladieme na dezertné taniere o ozdobíme ich šľahačkou alebo ovocím. Fantázii sa medze nekladú!














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!