Prísady
800 g zubáča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vyčistenú rybu umyjeme, rozdelíme po dĺžke na dve polovice, odstránime chrbtovú kosť a čiastočne ju vykostíme. Potom osolíme, prudko opečieme v rozohriatom oleji, podlejeme trochou hydinového vývaru, prikryjeme a udusíme domäkka.
V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, chrbtovú kosť, kožu a hlavu zo zubáča. Zalejeme vývarom a varíme 20 až 30 minút. Vývar precedíme, pridáme kyslú smotanu, zahustíme múkou, povaríme a nalejeme na udusenú rybu. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!