Prísady
600 g rybieho filé (asi 8 kusov),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Paradajky na 10 sekúnd vložíme do vriacej vody, prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Prerežeme na štyri časti a vyberieme jadrovník. Filé posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme po lyžici oleja a masla. Filé na miernom plameni opečieme z oboch strán, pridáme paradajky a udusíme domäkka. Polievame výpekom. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Do výpeku za stáleho miešania pridáme karí korenie, krátko opražíme a rozriedime vývarom, prípadne vodou. Za stáleho miešania prilejeme sladkú smotanu a varíme, kým nezhustne omáčka. Podávame s omáčkou, uvarenými cestovinami, prípadne zemiakmi posypanými žeruchou alebo petržlenovou vňaťou. Zapíjame tramínom alebo bielym burgundským vínom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!