Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Exotické filé s karí omáčkou


Prísady

600 g rybieho filé (asi 8 kusov),
120 ml smotany na šľahanie,
2 paradajky,
1 čajová lyžička mletého karí korenia,
250 ml mäsového vývaru (instant),
citrónová šťava,
maslo,
olej,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.5/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Paradajky na 10 sekúnd vložíme do vriacej vody, prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Prerežeme na štyri časti a vyberieme jadrovník. Filé posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme po lyžici oleja a masla. Filé na miernom plameni opečieme z oboch strán, pridáme paradajky a udusíme domäkka. Polievame výpekom. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Do výpeku za stáleho miešania pridáme karí korenie, krátko opražíme a rozriedime vývarom, prípadne vodou. Za stáleho miešania prilejeme sladkú smotanu a varíme, kým nezhustne omáčka.
Podávame s omáčkou, uvarenými cestovinami, prípadne zemiakmi posypanými žeruchou alebo petržlenovou vňaťou. Zapíjame tramínom alebo bielym burgundským vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!