Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Šťuka na šumivom víne


Prísady

šťuka,
100 g šampiňónov,
300 ml suchého šumivého vína,
4 mrkvy,
4 cibule,
2 žĺtky,
100 g masla,
2 citróny na ozdobenie,
petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vo veľkom hrnci podusíme na polovici masla mrkvu a cibuľu nakrájané na kolieska, osolíme, okoreníme a podusíme. Vložíme vypitvanú šťuku, zalejeme šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi 30 minút). Uvarenú šťuku preložíme na pozdĺžnu misu a dáme do vyhriatej rúry, aby nevychladla. Zeleninu ešte trochu podusíme, zahustíme druhou polovicou masla a žĺtkami, ale už nevaríme, aby sa omáčka nezrazila. Nakoniec do nej zamiešame osobitne podusené šampiňóny, polejeme ňou šťuku uloženú na mise a ozdobíme kolieskami citróna.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!