Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Treska s petržlenovou vňaťou


Prísady

1 vypitvaná treska bez hlavy,
1 kyslá smotana,
500 ml rybacieho vývaru (vody),
250 ml bieleho vína,
3 až 4 lyžice maizeny,
1 cibuľa,
šťava z 1 citróna,
1 bobkový list,
3 viazaničky petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.04/5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tresku umyjeme z vonkajšej aj vnútornej strany, osušíme a potrieme citrónovou šťavou. Osolíme a okoreníme. Vývar nalejeme do hrnca, pridáme víno, bobkový list a necháme zovrieť. Do hrnca vložíme tresku a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Olúpanú cibuľu nakrájame. Oboje dáme do misky a zamiešame. Rybu vyberieme z vývaru a odložíme na teplé miesto. Vývar precedíme a odlejeme 500 ml. Zvyšok si môžeme zmraziť do zásoby.
Odliaty vývar necháme prevrieť, pridáme kyslú smotanu (asi 150 g), v troche vody zmiešanú maizenu, zahustíme a necháme zovrieť. Vmiešame petržlenovú vňať a cibuľu.
Tresku podávame s omáčkou, varenými zemiakmi a duseným pórom.
Je to vďačný pokrm na Štedrú večeru.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!