Prísady
1 vypitvaná treska bez hlavy,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Tresku umyjeme z vonkajšej aj vnútornej strany, osušíme a potrieme citrónovou šťavou. Osolíme a okoreníme. Vývar nalejeme do hrnca, pridáme víno, bobkový list a necháme zovrieť. Do hrnca vložíme tresku a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Olúpanú cibuľu nakrájame. Oboje dáme do misky a zamiešame. Rybu vyberieme z vývaru a odložíme na teplé miesto. Vývar precedíme a odlejeme 500 ml. Zvyšok si môžeme zmraziť do zásoby. Odliaty vývar necháme prevrieť, pridáme kyslú smotanu (asi 150 g), v troche vody zmiešanú maizenu, zahustíme a necháme zovrieť. Vmiešame petržlenovú vňať a cibuľu. Tresku podávame s omáčkou, varenými zemiakmi a duseným pórom. Je to vďačný pokrm na Štedrú večeru. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!