Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kapor na zelenine


Prísady

1 kapor,
250 g miešanej zeleniny (mrkva,
petržlen,
zeler,
zelený hrášok,
karfiol,
paradajky),
4 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
40 g masti,
citrónová šťava,
olej,
bazalka,
zelená petržlenová vňať,
rasca,
mletá červená paprika,
1 lyžica polievkového korenia,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.88/5

Hodnotenie: 1.9/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a 2 nakrájanými cesnakmi. Osolíme, okoreníme. Dovnútra kapra dáme bazalku a polievkové korenie. Otvor vyplníme petržlenovou vňaťou. Kapra posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku.
V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme predvarenú očistenú a nakrájanú zeleninu a udusíme do polomäkka. Udusenú zeleninu rozvrstvíme do pekáča, navrch položíme upraveného kapra a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podávame s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!