Prísady
8 sleďov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ryby vypitveme, niekoľkokrát do nich priečne zarežeme, aby sa rýchlejšie prepiekli a aby mohli neskôr lepšie prijať arómu marinády. Posolíme, okoreníme korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a obe strany obalíme múkou. Rozpálime tuk, vložíme slede a pečieme na oboch stranách, kým nezískajú hnedé sfarbenie. Očistíme šampiňóny, umyjeme, rozštvrtíme alebo rozpolíme. Cibuľu pokrájame na kocky, odstránime zrnká z papriky a pokrájame ju na kocky. Uhorky pokrájame na plátky. Posekáme petržlenovú vňať. Rozpálime olej a opražíme všetku zeleninu. Pidáme huby, petržlenovú vňať a trocha spolu podusíme. Podlejeme octom. Potom prilejeme približne 1/2 až 3/4 l vody, pridáme koreniny a kapary. Všetko spolu povaríme na miernom plameni približne 1/4 hodiny a potom necháme vyhladnúť. Slede poukladáme do vhodnej nádoby a zalejeme ich marinádou. Potom prikryjeme alobalom alebo potravinárskou fóliou a dáme na približne 24 hodín do chladničky, aby ryby nasiakli marinádou. Na zdobenie môžeme použiť kytičku potočnice lekárskej.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!