Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pečený sleď s kyslou zeleninou


Prísady

8 sleďov,
asi 2 dl oleja,
múka,
asi 1/2 kg malých šampiňónov,
možno použiť aj huby naložené v octe alebo v soli/,
2 zväzky petržlenovej vňate,
cca 20 dkg kyslých uhoriek,
4 cibule,
2 papriky,
1‚9 dl octu,
l čajovú lyžicu celých zàn čierneho korenia,
2 polievkové lyžice kapár,
soľ,
mleté čierne korenie,
citrón,
bobkový list


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryby vypitveme, niekoľkokrát do nich priečne zarežeme, aby sa rýchlejšie prepiekli a aby mohli neskôr lepšie prijať arómu marinády. Posolíme, okoreníme korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a obe strany obalíme múkou. Rozpálime tuk, vložíme slede a pečieme na oboch stranách, kým nezískajú hnedé sfarbenie. Očistíme šampiňóny, umyjeme, rozštvrtíme alebo rozpolíme. Cibuľu pokrájame na kocky, odstránime zrnká z papriky a pokrájame ju na kocky. Uhorky pokrájame na plátky. Posekáme petržlenovú vňať. Rozpálime olej a opražíme všetku zeleninu. Pidáme huby, petržlenovú vňať a trocha spolu podusíme. Podlejeme octom. Potom prilejeme približne 1/2 až 3/4 l vody, pridáme koreniny a kapary. Všetko spolu povaríme na miernom plameni približne 1/4 hodiny a potom necháme vyhladnúť. Slede poukladáme do vhodnej nádoby a zalejeme ich marinádou. Potom prikryjeme alobalom alebo potravinárskou fóliou a dáme na približne 24 hodín do chladničky, aby ryby nasiakli marinádou. Na zdobenie môžeme použiť kytičku potočnice lekárskej.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!