Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dusené ryby na istrijský spôsob


Prísady

500 g čerta morského,
500 g morského úhora,
250 g sépie,
100 ml olivového oleja,
100 ml bieleho vína,
300 g paradajok (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku),
1 cibuľa,
4 strúčiky cesnaku,
petržlenová vňať,
2 lyžice múky,
2 bobkové listy,
majorán,
5 zrniek celého čierneho korenia,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.2/5 (33)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryby očistíme, nakrájame na väčšie kusy, obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán.
Cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a opražíme na oleji po opekaní. Sépiu očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k cibuľovému základu a podusíme. Občas ju podlievame horúcou vodou. Neskôr primiešame olúpané, nakrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Šťavu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, bobkovým listom a majoránom.
Keď je sépia mäkká, pridáme k nej ryby, všetko zalejeme vínom a dusíme, kým šťava nezhustene.
Podávame s kukuričnou kašou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!