Prísady
500 g čerta morského,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ryby očistíme, nakrájame na väčšie kusy, obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán.
Cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a opražíme na oleji po opekaní. Sépiu očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k cibuľovému základu a podusíme. Občas ju podlievame horúcou vodou. Neskôr primiešame olúpané, nakrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Šťavu ochutíme soľou, mletým čiernym korením, bobkovým listom a majoránom. Keď je sépia mäkká, pridáme k nej ryby, všetko zalejeme vínom a dusíme, kým šťava nezhustene. Podávame s kukuričnou kašou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!