Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Karbonátky z kapra


Prísady

500 g kapra,
(alebo šťuky či zubáča),
1 vajce,
200 ml mlieka,
300 ml paradajkovej omáčky,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
100 g strúhanky,
hladká múka,
masť,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5

Hodnotenie: 1.9/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené a vykostené rybie mäso pomelieme a premiešame so strúhankou, vajcom a mliekom. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ju k rybe, premiešame a sformujeme karbonátky, ktoré obalíme múkou, naukladáme na vymastený pekáč a upečieme v mierne vyhriatej rúre z oboch strán dozlata.
Upečené karbonátky preložíme do hrnca, zalejeme paradajkovou omáčkou, primiešame cesnak rozotretý so soľou a ešte podusíme asi 15 minút.
Paradajková omáčka: Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na svetlej zápražke pripravenej z 1 lyžice masla a hladkej múky. Pridáme 3 lyžice paradajkového pretlaku, prilejeme rybací vývar, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Potom odstavíme, pridáme lyžicu masla, premiešame a precedíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!