Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapečené rybie filé


Prísady

750 g mrazeného rybieho filé,
45 g tvrdého syra na strúhanie,
1 žĺtok,
maslo,
50 g margarínu,
25 g strúhanky,
25 g cibule,
celé korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Rybie filé nakrájame na porcie, vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme cibuľu, korenie a varíme miernym varom 15 minút. Uvarené filé z vývaru vyberieme a necháme odkvapkať. Menšiu dávku vývaru zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme pripravili z tuku a múky, dobre rozmiešame a varíme najmenej 15 až 20 minút.
Vychladnutú prevarenú omáčku zjemníme žĺtkom. Do vymasteného pekáča kladieme uvarené rybie filety, prelejeme ich omáčkou, posypeme strúhaným syrom, preosiatou strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a v horúcej rúre rýchlo zapečieme.
Ako prílohu podávame opečené zemiaky a na každú porciu môžeme pridať koliesko citrónu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!