Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Výborná ryba s hranolkami


Prísady

750 g olúpaného tresčieho filé,
1 vaječný bielok,
tatárska omáčka,
pivo,
6 zemiakov,
rastlinný olej na fritovanie,
1 citrón,
droždie,
4 lyžice teplej vody,
180 g múky,
1 lyžica rastlinného oleja,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do misy preosejeme múku a pridáme štipku soli. V strede múky urobíme jamku. Nalejeme zmes droždia, oleja a piva. Vymiešame na jemnú pastu. Cestičko necháme postáť 30 až 35 minút.
Zemiaky upečieme vo fritovacom hrnci. Kúsky ryby obaľujeme v múke. Vyšľahaný bielok ľahučko zamiešame do cestíčka. Na vidličku napichujeme kúsok ryby, namočíme do cestíčka a poobraciame, aby bol dokonale obalený. Rybu fritujeme 6 až 8 minút dozlata.
Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou. Ozdobíme mesiačikom z citróna.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!