Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové rezne s hubovou plnkou


Prísady

500 g zemiakov,
180 g krupicovej múky,
1 vajce,
1 žĺtok,
soľ,
olej,
múka na posypanie dosky\.
Plnka:200 g čerstvých húb
,
30 g cibule,
2 vajcia,
drvená rasca,
mleté čierne korenie,
soľ,
olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.20/5

Hodnotenie: 2.2/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Vychladnuté ich prelisujeme, pridáme vajce, žĺtok, múku a vypracujeme cesto. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme 5-10 minút. K zmesi potom prilejeme rozšľahané vajcia, premiešame a stiahneme z ohňa. Zemiakové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne pol centimetra. Plát pokrájame na 8 štvrocov a naplníme ich hubovou plnkou. Jednu stranu cesta preložíme cez plnku a okraje stlačíme vidličkou tak, aby nevytiekla. Rezne vypražíme v horúcom oleji z oboch strán dozlatista.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!