Prísady
500 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Vychladnuté ich prelisujeme, pridáme vajce, žĺtok, múku a vypracujeme cesto. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme 5-10 minút. K zmesi potom prilejeme rozšľahané vajcia, premiešame a stiahneme z ohňa. Zemiakové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne pol centimetra. Plát pokrájame na 8 štvrocov a naplníme ich hubovou plnkou. Jednu stranu cesta preložíme cez plnku a okraje stlačíme vidličkou tak, aby nevytiekla. Rezne vypražíme v horúcom oleji z oboch strán dozlatista.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!