Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Prívarok z kyslej kapusty na goralský spôsob


Prísady

500 g kyslej kapusty,
verký zemiak,
lyžička masti,
50 g údenej slaniny,
50 g cibule,
lyžica polohrubej múky,
pol lyžičky červenej papriky,
rasca,
soľ,
cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.11/5

Hodnotenie: 3.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kyslú kapustu zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Oči.stený zemiak postrúhame ako na strapačky. Na masti vo väčšej rajnici vytopíme pokrájanú slaninu a popražíme posekanú cibul'u. Posypeme múkou, paprikou a rascou, zalejeme studenou vodou, pridáme postrúhaný zemiak, osolíme a zamiešame. Prikry jeme a pomaly varíme asi pol hodinu. Èastejšie pomiešame, aby omáčka neprihorela. Kapustu precedíme, pridáme ju k povarenej zápražke, a ak je privel'mi hustá a málo kyslá, zriedime ju kapustnicou. Podl'a chuti pridáme cukor a sol'.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!