Prísady
huby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Huby očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a porozdeľujeme do skiel. Zalejeme olivovým olejom. Sklá obviažeme pergamenovým papierom a dáme do veľkého hrnca – na jeho dno položíme kúsok dreveného klátika a seno, steny hrnca tiež obložíme senom a nalejeme toľko vody, aby siahala do polovice až 3/4 skiel. Keď voda začne vrieť, udržujeme ju vo vare ešte asi hodinu. Potom hrniec odstavíme z plameňa a sklá necháme vychladnúť na poskladanom súkne, prikryté utierkou. Takto naložené huby si uchovajú a nevyluhujú svoju šťavu a zachovajú si tiež svoju vôňu. Musia byť však dôkladne očistené, bez akýchkoľvek smetí.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!