Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Huby naložené v oleji


Prísady

huby,
olivový olej


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.6/5 (10)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a porozdeľujeme do skiel. Zalejeme olivovým olejom. Sklá obviažeme pergamenovým papierom a dáme do veľkého hrnca – na jeho dno položíme kúsok dreveného klátika a seno, steny hrnca tiež obložíme senom a nalejeme toľko vody, aby siahala do polovice až 3/4 skiel. Keď voda začne vrieť, udržujeme ju vo vare ešte asi hodinu. Potom hrniec odstavíme z plameňa a sklá necháme vychladnúť na poskladanom súkne, prikryté utierkou. Takto naložené huby si uchovajú a nevyluhujú svoju šťavu a zachovajú si tiež svoju vôňu. Musia byť však dôkladne očistené, bez akýchkoľvek smetí.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!