Prísady
3 žĺtky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Polovicu múky vymiesime s pomletými škvarkami a trochou soli. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, ktorý sme pripravili z trochy mlieka, cukru a droždia. Ïalej primiešame roztopené maslo, žĺtky, 1 čajovú lyžičku soli a so zvyškom mlieka zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu vložíme škvarkové cesto a okraje vykysnutého cesta preložíme cez seba. Potom cesto rozvaľkáme natenko, preložíme a necháme znova vykysnúť. Prekladanie a vaľkanie cesta opakujeme 3 až 4 razy. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1.5 až 2 cm, povykrajujeme z neho okrúhle pagáčiky, uložíme ich na plech a necháme vykysnúť.
Vykysnuté potrieme rozľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!