Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Langoše


Prísady

1 kg hladkej múky,
3 v šupke uvarené zemiaky,
1 kl soli,
kocku droždia,
100 ml mlieka,
vlažnú vodu,
olej na pečenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V šupke uvaríme dobre umyté zemiaky, keď vychladnú ošúpeme ich, vidličkou rozpučíme a dáme do misyPotom urobíme kvások * do 100 ml vlažného mlieka zamiešame 1 kl cukru a rozmrvíme kocku droždia. Počkáme, kým nakysne. K zemiakom prisypeme asi 800 g múky (zvyšok sa zíde na podsypávanie), 1 kl soli, mlieko s vykysnutým droždím a postupne pri hnetení prilievame toľko vlažnej vody, aby sme dostali mäkké cesto. Potom ho prikryjeme a necháme vykysnúť na dvojnásobok (asi 30 minút). Po vykysnutí dostaneme cesto také mäkké, že sa už nedá vaľkať, a preto postupujeme takto: cesto v mise dobre pomúčime a pomúčime aj dosku. Rukou vyberieme kúsok cesta, odrežeme ho nožom a na pomúčenej doske ho rukami ponaťahujeme na obdĺžnik.Nožom urobíme do cesta dva zárezy. V panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja (langoše by v ňom mali plávať) a keď je dobre teplý, vložíme 1 - 2 langoše. Pečieme na trochu stíšenom ohni, prvú stranu pod pokrievkou, potom ich obrátime a druhú stranu opekáme nezakrytú. Opečené vyberieme na tanier so servítkou, aby sme odsali prebytočný tuk a až potom preložíme na misu. Podávame s cesnakovou smotanou (smotana zmiešaná s 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a soľou), s kečupom alebo nastrúhaným tvrdým syrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!