Prísady
600 g bravčového pliecka (krkovičky alebo chudšieho bôčiku),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso nakrájané na väčšie kúsky vložíme do misy, osolíme, posypeme rascou a tenkými plátkami cesnaku. Premiešané mäso necháme 4 - 5 hodín odležať. Potom ho preložíme do pekáča a prudko upečieme vo vopred zohriatej rúre pri 200 °C (10 - 15 minút).
Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme trochou vody. Ïalej pomaly pečieme pri teplote 170 ° C asi hodinu, pričom mäso občas prelievame šťavou a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso podávame so zemiakovými alebo chlpatými knedľami a dusenou sladkokyslou kapustou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!