Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Srnčie medajlónky so šafránovou omáčkou


Prísady

300 g srnčieho chrbta bez kosti,
hladká múka,
maslo,
petržlenová vňať,
biele korenie,
šafrán,
korenie na divinu,
soľ,
smotana na šľahanie,
vývar,
olej,
mlieko


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Medailónky zľahka naklepeme, a dáme na krátko marinovať (cca 1 hodinu). Marinádu si pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia: jalovec, nové korenie, celé korenie, tymián. Solíme až pri pečení. Medailónky opečieme na panvici bez oleja.
Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme dve lyžičky hladkej múky a urobíme zápražku. V teplom vývare rozmiešame šafrán a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a povaríme 5-10 minút. Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!