Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veľkonočné kuriatka


Prísady

1 l vody,
50g hery (palmarínu),
vanilkový cukor,
150g polohrubej múky,
4 vajcia,
370 ml šľahačky,
30g cukru,
práškový cukor na posypanie,
semienka na zobáčiky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.85/5

Hodnotenie: 1.8/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vodu, heru a vanilkový cukor uvedieme do varu, súčasne prisypeme múku a vymiešame na tuhú hmotu. Postupne vmiešame vajcia. Na plechu vystlanom papierom na pečenie modelujeme pomocou vrecka s hviezdicovým alebo hladkým ozdobovačom kuriatka. Pečieme asi 30 minút v predhriatej rúre (el.rúra 200 - 250 °C, plyn 3 - 4 stupeň). Po upečení kuriatka ihneď rozstrihneme, väčšie vzduchové bubliny opatrne zatlačíme a necháme vychladnúť. Krátko pred podávaním plníme šľahačkou ušľahanou s cukrom. Semienka zastrčíme do hlavičiek ako zobáčiky a všetko pocukrujeme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!