Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šampiňónové misky


Prísady

8 šampiňónov strednej veľkosti s hlbokými klobúčikmi,
50 g šunky,
1 žĺtok,
2 PL strúhanky,
1/2 dl mlieka,
hladká múka,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.2/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z očistených šampiňónov vylúpneme nožičky a rozdrtíme ich v lise na cesnak. Šunku nadrobno pokrájame, zmiešame so žĺtkom a strúhankou, pridáme rozdrtenú hubovú masu, osolíme a okoreníme podľa chuti. Touto masou naplníme klobúčiky, tie obalíme v klasickom trojobale a vypražíme. Vydlabané šampiňóny môžeme naplniť aj plesňovým syrom + obaliť a vypražiť. Podávame so zemiakovou kašou alebo hranolkami a zeleninovou oblohou. Diétnejšou obmenou jedla je úprava v rúre – z nožičky si nechajte jedno koliesko celé, naplnený šampiňón ním zazátkujte, položte na mierne vymastený plech, alebo do zapekacej nádoby, potrite alebo nasprejujte olejom, môžete potrúsiť zvoleným korením ( grilovacie, drvená rasca, papriková vegeta a pod.) a v horúcej rúre upečiete – ak už diéta tak už: ako prílohu zvoľte uvarené zemiaky premiešané s troškou olivového oleja a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keďže pôvodný recept je na vyprážané jedlo, v registry bude zaradený medzi minútkami a rezňami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!