Prísady
8 šampiňónov strednej veľkosti s hlbokými klobúčikmi,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z očistených šampiňónov vylúpneme nožičky a rozdrtíme ich v lise na cesnak. Šunku nadrobno pokrájame, zmiešame so žĺtkom a strúhankou, pridáme rozdrtenú hubovú masu, osolíme a okoreníme podľa chuti. Touto masou naplníme klobúčiky, tie obalíme v klasickom trojobale a vypražíme. Vydlabané šampiňóny môžeme naplniť aj plesňovým syrom + obaliť a vypražiť. Podávame so zemiakovou kašou alebo hranolkami a zeleninovou oblohou. Diétnejšou obmenou jedla je úprava v rúre – z nožičky si nechajte jedno koliesko celé, naplnený šampiňón ním zazátkujte, položte na mierne vymastený plech, alebo do zapekacej nádoby, potrite alebo nasprejujte olejom, môžete potrúsiť zvoleným korením ( grilovacie, drvená rasca, papriková vegeta a pod.) a v horúcej rúre upečiete – ak už diéta tak už: ako prílohu zvoľte uvarené zemiaky premiešané s troškou olivového oleja a nasekanou petržlenovou vňaťou. Keďže pôvodný recept je na vyprážané jedlo, v registry bude zaradený medzi minútkami a rezňami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!