Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zemiaky s petržlenom a cesnakom


Prísady

1 a pol kg malých mladých zemiakov,
3 PL olivového oleja,
pol hlavičky cesnaku,
1 zväzok sekanej petržlenovej vňate,
soľ,
mleté čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.80/5

Hodnotenie: 2.8/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a očistíme. Uvaríme v šupke a scedíme. Medzitým si očistíme strúčiky cesnaku a jemne ich nasekáme. Rovnako nasekáme umytú petržlenovú vňať. Na rozohriatom olivovom oleji krátko opražíme cesnak ( dávajte pozor, aby vám nezhorkol ). Potom odstavíme, vmiešame k nemu vňať, všetko výdatne osolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo zomletým čiernym korením. Do panvice potom pridáme ocedené uvarené zemiaky a za stáleho miešania asi 1 minútu prudko opekáme a okamžite podávame. Pre vôňu aj pre zdravie môžete pri varení zemiakov pridať do vody trocha mletej rasce.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!