Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Krupicové halušky na rímsky spôsob


Prísady

1000 ml mlieka,
150 g nastrúhaného syra,
220 g krupice,
4 žĺtky,
120 g masla,
roztopené maslo na pokvapkanie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do vriaceho mlieka postupne pridáme za stáleho miešania krupicu a uvaríme do zhustnutia. Hustú kašu odstavíme a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané žĺtky, maslo a soľ. Vymiešame a roztrieme na vymastený plech do výšky asi 1 cm. Z vychladnutej hmoty povykrajujeme hranolky, ktoré postupne naukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, pričom každú vrstvu posypeme syrom a pokvapkáme roztopeným maslom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!