Prísady
200 g vareného údeného mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žemle nakrájame na malé kocky, údené mäso a slaninu na malé kúsky, cibuľu očistíme a spolu so zelenou petržlenovou vňaťou nasekáme nadrobno. Na panvici rozškvaríme slaninu, pridáme nasekanú cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme nakrájanú žemľu a mäso a za občasného premiešania opražíme (asi 15 minút). Zmes preložíme do misy, necháme trochu vychladnúť a zamiešame do nej múku. Vajcia so soľou a s mletým bielym korením rozmiešame v mlieku, vlejeme do zmesi a všetko spolu spracujeme na tuhú masu, ktorú necháme štvrť hodiny odpočívať. Potom z nej sformujeme menšie knedle, ktoré varíme v osolenej vode 15 až 20 minút.
Podávame s kyslou kapustou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!