Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tirolské slaninové knedle


Prísady

200 g vareného údeného mäsa,
100 g slaniny,
2 vajcia,
250 ml sladkého mlieka,
6 starších žemlí,
polovica cibule,
100 g hladkej múky,
zelená petržlenová vňať,
na hrot noža mletého bieleho korenia,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.63/5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žemle nakrájame na malé kocky, údené mäso a slaninu na malé kúsky, cibuľu očistíme a spolu so zelenou petržlenovou vňaťou nasekáme nadrobno. Na panvici rozškvaríme slaninu, pridáme nasekanú cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme nakrájanú žemľu a mäso a za občasného premiešania opražíme (asi 15 minút). Zmes preložíme do misy, necháme trochu vychladnúť a zamiešame do nej múku. Vajcia so soľou a s mletým bielym korením rozmiešame v mlieku, vlejeme do zmesi a všetko spolu spracujeme na tuhú masu, ktorú necháme štvrť hodiny odpočívať. Potom z nej sformujeme menšie knedle, ktoré varíme v osolenej vode 15 až 20 minút.
Podávame s kyslou kapustou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!