Prísady
400 g zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a na pomúčenej doske vymiesime tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra. Slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Rozpraženou údenou slaninou a cibuľou posypeme rozvaľkané cesto, zvinieme ho a zabalíme do čistej utierky. Konce pevne zviažeme a varíme v osolenej vode na miernom plameni asi 30 minút. Uvarený závin vyberieme z utierky a nakrájame na plátky. Podávame teplé s čajom alebo vareným vínom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!