Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakový závin


Prísady

400 g zemiakov,
70 g údenej slaniny,
1 vajce,
2 cibule,
120 g hrubej múky,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a na pomúčenej doske vymiesime tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra. Slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Rozpraženou údenou slaninou a cibuľou posypeme rozvaľkané cesto, zvinieme ho a zabalíme do čistej utierky. Konce pevne zviažeme a varíme v osolenej vode na miernom plameni asi 30 minút. Uvarený závin vyberieme z utierky a nakrájame na plátky. Podávame teplé s čajom alebo vareným vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!