Prísady
huby,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na nakladanie používame zdravé, tuhé a pokiaľ možno malé huby, ktoré dobre očistíme, nakrájame na menšie kusy a necháme rozložené na voľnom vzduchu oschnúť ( nie vysušiť ). Potom ich nakladáme do zaváracieho skla – vrstva húb + vrstva suchej soli a toto opakujeme až po naplnenie skla, poslednú vrstvu má tvoriť soľ. Pri vrstvení so sklom občas potrasieme aby sa huby a soľ dobre usadili a utesnili. Ak huby púšťajú veľa vody, soľný roztok zlejeme a pridáme namiesto neho soľ. ( Preto takýmto spôsobom radšej nenakladáme huby zberané za daždivého počasia ). Naplnené sklá zatvoríme – ak používame takto naložené huby, jedlo vopred nesolíme – podľa potreby ho dosáľame až po uvarení. Aj slaný roztok, ktorý sa nám zvýši, môžeme ďalej upotrebiť pri varení a dochucovaní vhodných receptov.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!