Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Huby naložené v soli


Prísady

huby,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.4/5 (7)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na nakladanie používame zdravé, tuhé a pokiaľ možno malé huby, ktoré dobre očistíme, nakrájame na menšie kusy a necháme rozložené na voľnom vzduchu oschnúť ( nie vysušiť ). Potom ich nakladáme do zaváracieho skla – vrstva húb + vrstva suchej soli a toto opakujeme až po naplnenie skla, poslednú vrstvu má tvoriť soľ. Pri vrstvení so sklom občas potrasieme aby sa huby a soľ dobre usadili a utesnili. Ak huby púšťajú veľa vody, soľný roztok zlejeme a pridáme namiesto neho soľ. ( Preto takýmto spôsobom radšej nenakladáme huby zberané za daždivého počasia ). Naplnené sklá zatvoríme – ak používame takto naložené huby, jedlo vopred nesolíme – podľa potreby ho dosáľame až po uvarení. Aj slaný roztok, ktorý sa nám zvýši, môžeme ďalej upotrebiť pri varení a dochucovaní vhodných receptov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!