Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviečková na smotane


Prísady

750 - 1 000 g odblanenej hovädzej sviečkovej,
55 g slaniny,
4 lyžice rastlinného oleja,
450 g koreňovej zeleniny (mrkvu,
zeler,
petržlen),
cibuľu,
4 zrnká čierneho korenia,
4 zrnká nového korenia,
bobkový list,
600 ml vývaru,
400 ml hustej smotany,
4 lyžice hladkej múky,
2 lyžice cukru,
citrónovú šťavu alebo ocot,
soľ,
mleté čierne korenie,
brusnicový kompót


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.60/5

Hodnotenie: 2.6/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sviečkovú osolíme, prešpikujeme slaninou a na tuku zo všetkých strán prudko opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme zvyšok na kocky nakrájanej slaniny, očistenú a na plátky nakrájanú zeleninu, cibulú a prudko zo všetkých strán osmažíme.
Potom vložíme mäso, pridáme korenie, podlejeme a dusíme v rúre. Počas dusenia podľievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, osmažíme a postupne riedime vývarom a smotanou. Omáčku dochutíme cukrom, citrónovou šťavou alebo octom a dobre povaríme. Potom omáčku rozmixujeme v mixéri a nalejeme ju na mäso, ktoré sme nakrájali na plátky. Podávame s knedľou, plátkom citróna a brusnicami














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!