Prísady
750 - 1 000 g odblanenej hovädzej sviečkovej,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Sviečkovú osolíme, prešpikujeme slaninou a na tuku zo všetkých strán prudko opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme zvyšok na kocky nakrájanej slaniny, očistenú a na plátky nakrájanú zeleninu, cibulú a prudko zo všetkých strán osmažíme.
Potom vložíme mäso, pridáme korenie, podlejeme a dusíme v rúre. Počas dusenia podľievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, osmažíme a postupne riedime vývarom a smotanou. Omáčku dochutíme cukrom, citrónovou šťavou alebo octom a dobre povaríme. Potom omáčku rozmixujeme v mixéri a nalejeme ju na mäso, ktoré sme nakrájali na plátky. Podávame s knedľou, plátkom citróna a brusnicami |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!