Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hluchec


Prísady

pol l vlažného mlieka,
2 PL masti,
50 g droždia,
pol lyžičky cukru,
1 vajce,
soľ,
majoránka,
mleté čierne korenie,
2 zemiaky,
4 strúčiky cesnaku,
toľko polohrubej múky,
aby bolo cesto len o trochu hustejšie,
ako na lievance


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5

Hodnotenie: 2.3/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z 1 šálky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. V troške mlieka rozpustíme masť a pripravíme si cca 2 hrnčeky polohrubej múky. Vlejeme do nej vykysnutý kvások, pridáme vajce a rozmiešame. Potom pridáme mlieko s masťou, soľ, korenie, zvyšné mlieko a zamiesime cesto. Ak je príliš riedke pridáme múku, naopak ak je husté pridáme trochu mlieka. Potom ho necháme na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si vymastíme pekáč, ošúpeme a nastrúhame zemiaky a prelisujeme cesnak. Do vykysnutého cesta zamiešame postrúhané zemiaky, z ktorých sme vytlačili prebytočnú vodu, ochutili sme ich cesnakom a osolili. Cesto nalejeme na taký pekáč, aby nebolo hrubšie ako 1 – 2 cm a dáme upiecť do vyhriatej rúry do zlatista.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!