Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pstruh na tokajskom víne


Prísady

4 pstruhy,
1 citrón,
750 ml tokajského vína,
1 bobkový list,
tymián,
rozmarín,
pomleté klinčeky,
muškátový kvet,
soľ,
šafran,
1/2 lyžičky škrobovej múčky,
trocha sladkej smotany,
1lyžiča masla,
kôpor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom a pridáme bylinky a koreniny. Na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút. Ryby potom vyberieme, zakryjeme alobalom a odložíme do tepla. Vývar prepasírujeme cez sitko, trochu povaríme, zahustíme škrobovou múčkou a zjemníme smotanou a maslom. Pstruhy servírujeme poliate omáčkou a ozdobené kôprom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!