Prísady
24 šampiňónov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Šampiňóny očistíme, umyjeme a odlomíme im nôžky, 60 g nôžok jemne posekáme a odložíme nabok. Do misy dáme olej a obalíme v ňom hlavičky šampiňónov tak, aby boli celkom pokryté. Pokladieme ich na plech hladkou stranou nadol a takisto ich odložíme nabok. Cibuľu očistíme, ošúpeme a nakrájame. Maslo rozpustíme pri strednej teplote. Cibuľu na ňom podusíme do zmäknutia /3-4 minúty/. Pridáme posekané nohy šampiňónov a znovu 2 minúty dusíme. Pridáme strúhanku, korenie a nasekaný petržlen a všetko dobre premiešame. Napokon panvicu odstavíme zo sporáka. Syr rozdrobíme alebo pokrájame a vmiešame do zmesi. Na každú hlavičku dáme 1 čajovú lyžičku zmesi. Naplnené šampiňóny pečieme asi 10 minút, kým nie sú horúce a jemne hnedasté. Medzitým umyjeme a osušíme zväzok petržlenu a rozdelíme ho na väčšie kúsky. Hotové huby upravíme, ozdobíme petržlenom a podávame.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!