Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnené šampiňóny


Prísady

24 šampiňónov,
1 PL olivového oleja,
1 cibuľka,
30 g masla,
50 g strúhanky,
biele korenie,
2 PL nasekaného zeleného petržlenu,
75 g syra feta,
1 zväzoček petržlenu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.45/5

Hodnotenie: 2.5/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Šampiňóny očistíme, umyjeme a odlomíme im nôžky, 60 g nôžok jemne posekáme a odložíme nabok. Do misy dáme olej a obalíme v ňom hlavičky šampiňónov tak, aby boli celkom pokryté. Pokladieme ich na plech hladkou stranou nadol a takisto ich odložíme nabok. Cibuľu očistíme, ošúpeme a nakrájame. Maslo rozpustíme pri strednej teplote. Cibuľu na ňom podusíme do zmäknutia /3-4 minúty/. Pridáme posekané nohy šampiňónov a znovu 2 minúty dusíme. Pridáme strúhanku, korenie a nasekaný petržlen a všetko dobre premiešame. Napokon panvicu odstavíme zo sporáka. Syr rozdrobíme alebo pokrájame a vmiešame do zmesi. Na každú hlavičku dáme 1 čajovú lyžičku zmesi. Naplnené šampiňóny pečieme asi 10 minút, kým nie sú horúce a jemne hnedasté. Medzitým umyjeme a osušíme zväzok petržlenu a rozdelíme ho na väčšie kúsky. Hotové huby upravíme, ozdobíme petržlenom a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!