Prísady
pol kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky ( cca pol kg ) ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame (okraje sú potom oveľa chrumkavejšie). Údeninu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme – množstvá podľa chuti a s koreninami a soľou pridáme k zemiakom. Potom pridáme vajce ( na pol kg zemiakov asi 2 kusy ), dohustíme múkou ( neprehnať) aby zmes bola primerane hustá a necháme chvíľu postáť, aby sme mohli zo zmesi zliať vodu, ktoré zemiaky časom pustia. Až potom pridáme prášok do pečiva ( na pol kg zemiakov asi polovicu vrecúška ). Všetko dôkladne premiešame a na panvici pečieme z hmoty placky do zlata. Podávame so zeleninovým šalátom, posypané syrom, pokvapkané kečupom, s tatárskou omáčkou a pod.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!