Prísady
hladkú múku,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a obidve postupne rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jednu časť cesta vložíme do hlbšieho plechu tak, aby na stranách trochu presahovalo.
Špenát umyjeme, odstránime stonky a nakrájame. Špenát, tvaroh a postrúhaný syr dáme do misky. Pridáme osmaženú cibuľku, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a vmiešame 3 žĺtky. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov a zmes vylejeme na pripravené cesto. Prikryjeme druhou časťou cesta, okraje k sebe jemne popritláčame. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!