Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Slaný špenátový koláč


Prísady

hladkú múku,
450 g čerstvého špenátu,
250 g jemného tvarohu,
lyžicu syra niva,
cibuľu,
lyžicu oleja,
soľ,
korenie,
lyžičku mletej rasce,
4 vajcia,
celú rascu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.65/5

Hodnotenie: 1.6/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a obidve postupne rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jednu časť cesta vložíme do hlbšieho plechu tak, aby na stranách trochu presahovalo.
Špenát umyjeme, odstránime stonky a nakrájame. Špenát, tvaroh a postrúhaný syr dáme do misky. Pridáme osmaženú cibuľku, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a vmiešame 3 žĺtky. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov a zmes vylejeme na pripravené cesto.
Prikryjeme druhou časťou cesta, okraje k sebe jemne popritláčame. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!