Prísady
Cesto: 500 g zemiakov uvarených v šupke,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Deň vopred uvarené zemiaky prepasírujeme, a po pridaní zvyšných surovín spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať pod obrúskom na pomúčenej doske. Potom si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a udusíme. V osobitnom hrnci si uvaríme huby, namočené predchádzajúci večer. Uvarenú kapustu a huby zmiešame, pomelieme na mäsovom mlynčeku a osolíme, prípadne okoreníme podľa chuti. Potom klasickým spôsobom pripravíme pirohy, zavárame ich do vriacej vody, a na tanieri polejeme spraženou cibuľkou, škvarkami ( alebo spraženým maslom)
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!