Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Poľské pirohy


Prísady

Cesto: 500 g zemiakov uvarených v šupke,
1 vajce,
100 g polohrubej múky,
soľ
Plnka olej
,
1 cibuľa,
po 200 g kyslej kapusty a sušených húb


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Deň vopred uvarené zemiaky prepasírujeme, a po pridaní zvyšných surovín spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať pod obrúskom na pomúčenej doske. Potom si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a udusíme. V osobitnom hrnci si uvaríme huby, namočené predchádzajúci večer. Uvarenú kapustu a huby zmiešame, pomelieme na mäsovom mlynčeku a osolíme, prípadne okoreníme podľa chuti. Potom klasickým spôsobom pripravíme pirohy, zavárame ich do vriacej vody, a na tanieri polejeme spraženou cibuľkou, škvarkami ( alebo spraženým maslom)














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!