Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zemiakové placky starej mamy


Prísady

zemiaky,
lyžice škrobu,
cesnak,
majoránka,
rasca a soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Množstvo lyžíc odhadneme podľa toho, pre koľko osôb sa chystáme jedlo pripraviť. Zemiaky obielime a nastrúhame. Potom si vezmeme hrniec, na ktorého okraje položíme veľké sitko alebo utierku a nastrúhané zemiaky necháme odkvapkať. Môže to trvať približne pol hodinu. Vo vode, ktorá prekvapká cez sitko alebo utierku sa na dne usadí zemiakový škrob. Ïalej postupujeme tak, že vodu opatrne zlejeme, ale škrob si necháme a tým zahustíme cesto na zemiakové placky. Ak sa vám nechce absolvovať tento možno trochu zložitý postup, tak to môžete skúsiť aj tak, že hmotu zahustíte škrobom, ktorý sa dá kúpiť v obchode. Tým, že do placiek nepridávame múku, sú oveľa ľahšie stráviteľné a takisto sú výborné aj opekané nasucho na platni. Takéto zemiakové placky sa dajú pripraviť aj na grilovacej platni na záhradnej párty. Stačí, ak ju len pred vyliatím cesta na platňu trochu potrieme olejom. Pravdaže do správnych zemiakových placiek patrí rozpučený cesnak, čerstvo pomleté čierne korenie, sušená drvená majoránka, rasca a soľ. Kyslá kapusta je výbornou prílohou ku zemiakovým plackám.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!