Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Králik s hubovou omáčkou


Prísady

prednú polovicu králika,
vývar zo zeleniny alebo z kostí,
menšiu mrkvu,
50 g cibule,
kúsok póru,
klinček,
tymian,
bobkový list,
150 g húb,
30 g masla,
citrónovú šťavu,
muškátový orech,
soľ,
zápražku z 50 g masla a 40 g hladkej múky,
žítok,
125 ml smotany


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.4/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Prednú polovicu králika umyjeme, nakrájame na porcie, vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom ho vyberieme z vývaru a položíme na tanier. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, podlejeme ju vývarom z králika a 20 minút povaríme. Do pripravenej omáčky pridáme na masle podusené huby, citrónovú šťavu, muškátový orech, osolíme, krátko povaríme a nakoniec zjemníme žltkom rozšľahaným v smotane.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!