Prísady
240 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, kyslej smotany, prášku do pečiva a citrónovej šťavy vypracujeme kypré cesto, ktoré necháme postáť 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, dáme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme do bledoružova. Vyberieme z rúry, posypeme strúhankou, natrieme tvarohovou plnkou a zapečieme. Na povrchu koláča urobíme z polevy mriežky, na chvíľu ho vložíme do vyhriatej rúry, potom medzery medzi mriežkami natrieme lekvárom a necháme v rúre vychladnúť.Plnka: tvaroh pretrieme, pridáme cukor, žĺtky a vymiešame. Pridáme namočené hrozienka a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!