Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tvarohový koláč


Prísady

240 g polohrubej múky,
120 g masla,
60 g cukru,
žĺtok,
trochu soli,
100 ml kyslej smotany,
balíček prášku do pečiva,
1 kl citrónovej šťavy,
strúhanku
Na plnku: 500 g tvarohu
,
100 g práškového cukru,
3 vajcia,
50 g hrozienok namočených
v rume
Na polevu: 3 bielka
,
120 g práškového cukru,
marhuľový lekvár


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, kyslej smotany, prášku do pečiva a citrónovej šťavy vypracujeme kypré cesto, ktoré necháme postáť 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, dáme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou a pečieme do bledoružova. Vyberieme z rúry, posypeme strúhankou, natrieme tvarohovou plnkou a zapečieme. Na povrchu koláča urobíme z polevy mriežky, na chvíľu ho vložíme do vyhriatej rúry, potom medzery medzi mriežkami natrieme lekvárom a necháme v rúre vychladnúť.Plnka: tvaroh pretrieme, pridáme cukor, žĺtky a vymiešame. Pridáme namočené hrozienka a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!