Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pochúťka na večeru


Prísady

1 až 1 a pol kg menších podlhovastých zemiačikov rovnakej veľkosti,
2 – 3 PL oleja,
štipku mletej červenej papriky,
70 g údenej slaniny,
trochu čerstvej bazalky ( petržlenovej vňate,
pažítky ),
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.80/5

Hodnotenie: 2.8/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky v šupke umyjeme a vydrhneme kefkou dočista a asi 5 minút ich povaríme, potom scedíme a dáme do misy. Lyžicou oleja potrieme plech, zvyšný olej vymiešame s červenou mletou paprikou, pokvapkáme ním zemiaky v mise, posolíme ich a dobre premiešame. Takto pripravené zemiaky dáme na plech, posypeme slaninkou pokrájanou na tenučké pásiky a v rúre upečieme do zlatista. Upečené zemiaky posypeme bazalkou alebo inou vňaťou. Podávame s kyslým mliekom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!