Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové placky s domácimi oškvarkami


Prísady

600 g očistených surových zemiakov,
100 g hladkej múky,
100 g posekaných oškvarkov,
1 dl mlieka,
2 vajcia,
rozotrený cesnak,
soľ,
mleté korenie,
majoránka,
masť\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, vodu vytlačíme a zlejeme. Pridáme mlieko, múku, rozotrený cesnak, vajcia a korenie. Premiešame. Podľa potreby upravíme hustotu cesta mliekom a primiešame hrubo posekané oškvarky. Zemiakové placky pečieme na masti na panvici po oboch stranách. Najchutnejšie sú placky ihneď po upečení do chrumkava. Dopĺňame kapustovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!