Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnené kurča z Gödöllö


Prísady

2 kurčatá,
100 g húb (šampiňóny,
hliva,
dubáky),
150 g kuracej pečene,
100 g masla,
20 g soli,
3 g mletého čierneho korenia,
30 g petržlenovej vňate,
4 žemle,
200 ml mlieka,
4 vajcia,
majorán,
200 g slaniny,
50 ml oleja


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.47/5

Hodnotenie: 2.5/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovici množstva masla.Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle. Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat. Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 °C.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!