Prísady
2 kurčatá,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v polovici množstva masla.Osolíme, okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.Žemle namočíme do mlieka, žĺtky zmiešame so zvyšným maslom, pridáme pripravenú zmes húb s pečeňou a dobre vyžmýkané žemle. Okoreníme soľou, korením, majoránom a všetko premiešame. Nakoniec pridáme ušľahané bielky Kurčatá umyjeme a zvonku aj zvnútra osolíme. Rukou uvoľníme kožu pod krkom a do uvoľnenej kapsy medzi kožou a mäsom umiestnime pripravenú náplň. Slaninu nakrájame na tenké plátky a obalíme nimi prsia kurčiat. Takto pripravené kurčatá položíme na pekáč s trochou oleja a upečieme v rúre pri teplote asi 160 °C.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!