Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Netradičné zemiakové placky


Prísady

4 stredne veľké zemiaky,
70 g smotanového syra (najlepšie ochutený pažítkou či mladou cibuľkou),
1 PL polohrubej múky,
1 vajce,
1‚5 dl sladkej smotany,
lyžička soli (ochutená cibuľová soľ),
trochu mletej červenej papriky,
150 – 200 g ementálu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Necháme ich chvíľu postáť a zbavíme ich prebytočnej vody. Smotanový syr, múku, vajíčko, smotanu, cibuľovú soľ a papriku dobre premiešame, pridáme postrúhané zemiaky a nastrúhaný ementál. V rajnici necháme rozpáliť olej, a hrubšie placky na ňom opekáme z každej strany asi 5 minút alebo kým sa sfarbia so zlatohneda. Nechajte odkvapkať na papierových obrúskoch.
Dobrý tip: Pripravené cesto môžeme kedykoľvek uskladniť v mrazničke. Urobíme si malé placky, ktoré jednotlivo zmrazíme počas noci. Takto zamrazený polotovar môžeme nechať v mraze dva mesiace. Necháme trochu rozmraziť a pečieme pri najvyššej teplote 10 – 12 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!