Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Placky šao-ping


Prísady

400 g hladkej múky,
soľ,
horúca voda,
1 vajce na potretie,
sezamové semienka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.86/5

Hodnotenie: 2.9/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bochník necháme odležať 1/2 hod. prikrytý utierkou. Rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm, potrieme zmäknutou masťou, preložíme na štvrtiny ako palacinky, znovu rozvaľkáme, potrieme masťou a opakujeme celkom 5x. Nakoniec znovu rozvaľkáme na 2 mm, vykrajujeme malé placky (pohárom alebo vykrajovacím krúžkom), potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a soľou a v dobre vyhriatej rúre rýchlo upečieme do zlatista. Je to vynikajúca príloha k bujónu, ale dá sa jesť aj k čínskym a indickým jedlám namiesto ryže.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!