Prísady
400 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bochník necháme odležať 1/2 hod. prikrytý utierkou. Rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm, potrieme zmäknutou masťou, preložíme na štvrtiny ako palacinky, znovu rozvaľkáme, potrieme masťou a opakujeme celkom 5x. Nakoniec znovu rozvaľkáme na 2 mm, vykrajujeme malé placky (pohárom alebo vykrajovacím krúžkom), potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a soľou a v dobre vyhriatej rúre rýchlo upečieme do zlatista. Je to vynikajúca príloha k bujónu, ale dá sa jesť aj k čínskym a indickým jedlám namiesto ryže.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!