Prísady
Suroviny pre 2 porcie:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom z Knorr Zeleninového bujónu, uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmahneme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži. Pridáme vajcia, štyri lyžice jemne strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame.
Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatova. Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom. Dobre chutia i za studena so zeleninovým šalátom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!