Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Gemerské gule


Prísady

1‚5 kg zemiakov,
300 9 údeného mäsa,
5 strúčikov cesn ku,
soľ,
majorán,
mleté čierne korenie,
100 g hladkej múky,
120 9 údenej slaniny


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.16/5

Hodnotenie: 2.2/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistené zemiaky postrúhame, dáme na sito a necháme dobro od kvapkať. Preložíme do misy, pridáme pomleté údené mäso, cesnak rozotretý so sol'ou, majorán, korenie, múku a všetko premiešame. Z cesta sformujeme gule, obalíme múkou, dáme ich do vriacej vody a varíme dvanásť až pätnásť minút. Jednu gul'ku rozkrojilllo. a keď je aj v strede uvarená, všetky vyberieme do misy a polejelll(! ich upraženou pokrájanou slaninou. Podávame s kyslou kapustou alebo s kapustovým prívarkom. Gemerčania tieto gul'ky dávajú aj do kapustnice .














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!