Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové knedlíky s údeným mäsom


Prísady

Zemiakové cesto na pirohy ( basic recepty ) alebo iný druh: 800 g zemiakov,
250 g hrubej múky,
2 vajcia,
70 g krupice,
soľ,
na plnku: 300 g údeného mäsa,
prípadne maslo a cibuľa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravíme si jedno alebo druhé zemiakové cesto z uvarených zemiakov. Mäso nakrájame na drobné kúsočky alebo pomelieme a opečieme nasucho, prípadne na masle s cibuľou nakrájanou nadrobno. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce cca 6 x 6 cm. Na každý štvorec položíme kôpku plnky, knedle dobre uzatvoríme, zaguľatíme a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme ich cca 10 minút. Podávame poliate roztopenou masťou s udusenou kyslou kapustou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!