Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lepenica


Prísady

1 kg zemiakov,
600 g kyslej kapusty,
2 cibule,
1 – 3 PL masti,
1 ÈL rasce,
soľ,
prípadne aj 3 dl mlieka a 50 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.27/5

Hodnotenie: 2.3/5 (11)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky uvaríme s rascou v osolenej vode. Na 1 PL masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, osolíme a podusíme s rascou. Zemiaky zlejeme, roztlačíme so studenou šťavou z kapusty na kašu, do ktorej na záver primiešame podusenú kapustu. Podávame omastené masťou a posypané opraženou cibuľkou. Iný spôsob je zaliať ocedené zemiaky s horúcim mliekom, pridať maslo a vymiešať ich na hladkú kašu. Kým sa zemiaky varili, polovicu kapusty podusíme na masti, na ktorej sme opražili cibuľu do mäkka. Uvarenú kašu potom spojíme s udusenou aj surovou kapustou. Podávame poliate s opečenou cibuľkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!