Prísady
1 kg zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Olúpané zemiaky uvaríme s rascou v osolenej vode. Na 1 PL masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, osolíme a podusíme s rascou. Zemiaky zlejeme, roztlačíme so studenou šťavou z kapusty na kašu, do ktorej na záver primiešame podusenú kapustu. Podávame omastené masťou a posypané opraženou cibuľkou. Iný spôsob je zaliať ocedené zemiaky s horúcim mliekom, pridať maslo a vymiešať ich na hladkú kašu. Kým sa zemiaky varili, polovicu kapusty podusíme na masti, na ktorej sme opražili cibuľu do mäkka. Uvarenú kašu potom spojíme s udusenou aj surovou kapustou. Podávame poliate s opečenou cibuľkou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!