Prísady
hladká múka,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Droždie necháme chvíľu kvasiť v troške teplej vody so štipkou cukru. Potom pridávaním vody a asi 500 g-1 kg hladkej múky vypracujeme cesto. Necháme ho asi hodinu kysnúť. Keď je cesto pripravené, na doske potretej olejom z neho tvarujeme ľubovoľné placky a nožíkom urobíme do nich tri rezy - diery, rovnobežne alebo na "smajlíka", fantázii sa medze nekladú. Z každej strany dobre posypeme grilovacím korením (radím Vitanu alebo Kotányi) a vyprážame z oboch strán v oleji. Sú fantastické a vaši priatelia sa o ne budú trhať. Dôležité je, aby sa jedli ešte teplé a krehké.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!