Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekané zemiaky s kôprom


Prísady

800 g zemiakov,
2 PL masla,
1 cibuľa,
3 PL polohrubej múky,
1/2 l vývaru,
100 ml kyslej smotany,
1 – 3 vajcia,
4 PL nakrájaného kôpru,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.21/5

Hodnotenie: 3.2/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky, uvarené v šupke, olúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do vymasteného pekáča. Na panvici speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Rozšľaháme ju s vychladnutým vývarom, povaríme a vmiešame smotanu. Potom zašľaháme vajcia, osolíme a takto vzniknutú omáčku premiešame s kôprom a nalejeme na zemiaky v pekáči. Dáme na 20 minút zapiecť a hotový pokrm husto posypeme nadrobno posekaným kôprom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!