Prísady
750 g surových zemiakov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plech do rúry s vyšším okrajom vymažeme masťou a odložíme na chladné miesto. Zemiaky na strúhadle nastrúhame najemno, zasypeme krupicou a dobre premiešame. Zalejeme mliekom a opäť dobre rozmiešame. Pridáme uvedené koreniny (cesnak utrieme so soľou, prípadne dáme lyžičku cesnakovej pasty) a opäť premiešame. Na koniec vmiešame oškvarky jemne namleté alebo nasekané. Vzniknuté cesto musí byť tekuté až dosť riedke. Vylejeme na plech a zarovnáme tak, aby sa netvorili hrudky oškvarkov. Cesto bude zhruba 1 - 1,5 cm vysoké, pečieme ho v predhriatej rúre na 250 stupňov asi 45 minút. Pri správne upečenom bramboráku sa objaví svetlo nahnedlá kôrka a okraje zhnednú. Bramborák krájame, keď trošku vychladne.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!