Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pikantný „bramborák“


Prísady

750 g surových zemiakov,
10 strúčikov cesnaku,
2 dl detskej krupice alebo hrubej múky,
2 - 3 lyžice nasekaných oškvarkov (na malé kúsky),
6 - 7 dl mlieka,
štipka tymiánu,
štipka šalveje,
1/2 lyžičky mletej rasce,
lyžička majoránky,
4 nové korenia (rozomleté),
štipka čierneho korenia,
trošku soli,
masť na vymazanie plechu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plech do rúry s vyšším okrajom vymažeme masťou a odložíme na chladné miesto. Zemiaky na strúhadle nastrúhame najemno, zasypeme krupicou a dobre premiešame. Zalejeme mliekom a opäť dobre rozmiešame. Pridáme uvedené koreniny (cesnak utrieme so soľou, prípadne dáme lyžičku cesnakovej pasty) a opäť premiešame. Na koniec vmiešame oškvarky jemne namleté alebo nasekané. Vzniknuté cesto musí byť tekuté až dosť riedke. Vylejeme na plech a zarovnáme tak, aby sa netvorili hrudky oškvarkov. Cesto bude zhruba 1 - 1,5 cm vysoké, pečieme ho v predhriatej rúre na 250 stupňov asi 45 minút. Pri správne upečenom bramboráku sa objaví svetlo nahnedlá kôrka a okraje zhnednú. Bramborák krájame, keď trošku vychladne.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!