Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lekvárové perky s makom


Prísady

500 g zemiakov,
180 g hrubej múky,
jedno vajce,
soľ,
250 g slivkového lekváru,
jeden bielok,
150 g masla,
80 g cukru,
100 g mletého maku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.07/5

Hodnotenie: 2.1/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Keby sa lepilo, pridáme trocha múky. Cesto prekrojíme na polovice, každú rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce 7 x 7 cm. Na každý dáme kôpku lekváru, kraje štvorcov potrieme rozšľahaným bielkom, do kríža preložíme a kraje pritlačíme vidličkou. Vložíme do vriacej posolenej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Dierkovanou varechou ich vyberieme, prepláchneme studenou vodou, polejeme rozpusteným maslom a premiešame. Perky podávame posypané zomletým makom zmiešaným s cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!